Groep diverse professionals in een moderne kantooromgeving, glimlachend en zelfverzekerd, klaar om deel te nemen aan een dynamische masterclass over organisatieverandering en samenwerking.

Masterclass Grip op Veranderen

Versterk het verandervermogen van je team en organisatie.

Schrijf je nu in – Beperkt aantal plaatsen beschikbaar!


Een Heldere Blik op Verandervermogen

In een wereld waar verandering de enige constante is, staat succes gelijk aan het vermogen om te evolueren. Terwijl je je verdiept in de complexiteit van verandering, kan het verleidelijk zijn om je te verliezen in plannen en strategieën.

Maar de werkelijke uitdaging – en het echte werk – begint pas als de mensen die het moeten uitvoeren besluiten om in actie te komen. Het gaat niet alleen om de redenen die je hebt om te veranderen, maar ook om de redenen die mensen hebben om niet te veranderen – de onbeweegredenen.

Je bedrijf kan alleen floreren met een sterk verandervermogen. Maar hoe ontwikkel je dit vermogen? Hoe zorg je dat je grip krijgt op dit cruciale proces? Deze Masterclass biedt niet alleen antwoorden, maar laat je ook kennis maken met instrumenten die je helpen om deze kennis in de praktijk te brengen.

Een professionele spreker, gezien van achteren, spreekt een geboeid publiek van tien personen toe in een moderne seminar ruimte tijdens een masterclass over organisatieverandering. De weg naar vooruitgang, met zowel beweegredenen als onbeweegredenen van medewerkers, wordt weergegeven in de achtergrond.
Een illustratie van drie zuilen die de pijlers van succesvolle organisatieverandering vertegenwoordigen. De eerste zuil aan de linkerkant symboliseert "inhoud bedrijfsprocessen", de tweede zuil in het midden staat voor "veranderproces", en de derde zuil aan de rechterkant, die gebroken is en omvalt, staat voor "verandervermogen". Boven de zuilen bevindt zich een dak dat naar rechts is ingezakt vanwege de gebroken zuil. Onder de zuilen is een fundering te zien met de tekst "Beoogde Verandering". Links en in het midden zijn de zuilen intact, terwijl de gebroken rechterzuil het dak doet instorten.

Waarom deze Masterclass volgen?

Succesvol veranderen binnen een organisatie rust op drie essentiële pijlers. Allereerst is er de grondige kennis van de inhoud en de bedrijfsprocessen. Daarnaast is inzicht in het veranderproces van groot belang. Ten slotte speelt het verandervermogen van de organisatie een cruciale rol.

Veruit de meeste aandacht gaat uit naar de eerste twee pijlers. Verandervermogen blijft vaak ten onrechte onderbelicht. Het is bepalend voor het succes. Met de Masterclass “Grip op Veranderen” zetten we hier juist de schijnwerpers op. Wij bieden je praktische tools en diepgaande inzichten om verandervermogen te versterken, zodat je effectief kunt inspelen op een dynamische omgeving en veranderen binnen je organisatie naar een hoger niveau kunt tillen.

Verbeter het Verandervermogen van je Organisatie

De Masterclass “Grip op Veranderen” richt zich specifiek op het vergroten van het verandervermogen binnen organisaties. Door deel te nemen aan deze Masterclass, krijg je de tools en inzichten die nodig zijn om effectief om te gaan met veranderingen en deze succesvol te implementeren. Dit helpt je organisatie niet alleen om beter te presteren, maar ook om wendbaar en competitief te blijven in een voortdurend veranderende markt.

Business Fitscan® is specialist op dit gebied en deelt haar kennis en ervaring tijdens een inspirerende dag vol strategische inzichten, diepgaande discussies en hands-on interactieve oefeningen.

Deze Masterclass snijdt door de complexiteit heen en gaat recht op het doel af: wat maakt organisaties succesvol in tijden van verandering? We kijken naar de drijfveren en de vaak over het hoofd geziene, maar machtige krachten van weerstand die ons tegenhouden.

Het gaat niet om het ontcijferen van een mysterie, maar om het begrijpen en ontwikkelen van de cruciale vaardigheid – Organisatie VeranderVermogen. Zonder inzicht in wat ons drijft en wat ons weerhoudt, staan we stil. En in een wereld die ons continu voor nieuwe feiten plaatst, is stilstand geen optie.

Over de Masterclass

Verandervermogen is meer dan een abstract begrip; het is een praktische vaardigheid die bepaalt hoe goed een organisatie zich kan aanpassen. Deze eendaagse Masterclass biedt inzicht in wat verandervermogen is, hoe het wordt opgebouwd, de rol van leiderschap, en mogelijke maatregelen om het te versterken. We introduceren best practices en instrumenten om je verandervermogen te meten en verbeteren. Met de Masterclass ondersteunen we directie, managers en anderen die leidinggeven aan veranderingen en die met hun teams vooruitgang willen bewerkstelligen. Tijdens de Masterclass leer je hoe je kunt bouwen aan een cultuur waarin snel, efficiënt en aangenaam veranderen de standaard wordt.

Waarom Kiezen voor de Masterclass Grip op Veranderen?

  • Inzicht in het veranderproces
  • Versterking van het verandervermogen binnen je organisatie
  • Praktische handvatten en direct toepasbare inzichten
  • Begeleiding door experts met jarenlange ervaring in organisatieverandering en bedrijfstransformatie
  • Kleine groepen voor persoonlijke aandacht en diepgaande interactie

Praktische informatie

De masterclass biedt een inspirerende leeromgeving waarin je niet alleen praktische handvatten krijgt aangereikt maar ook de nieuwste inzichten in veranderingsgedrag verkent. Met de Masterclass ‘Grip op Verandering: Een Heldere Blik op Organisatie Verandervermogen’ bieden we een interactieve en inspirerende leerervaring van een dag (6 uur inclusief lunch), op verschillende locaties in Nederland. Deze Masterclass zal je bewustzijn en vaardigheden als leider van verandering versterken. Bovendien biedt het een uitgelezen kans om te netwerken en te discussiëren met andere deelnemers.

Data en locaties

  • 17 juli 2024, Maastricht
  • 11 september 2024, Utrecht
  • 2 oktober 2024, Amsterdam
Een man in een donkerblauw pak en stropdas, met zijn hand uitnodigend gebarend naar lege stoelen in een zaal. Op de achtergrond zitten mensen, glimlachend en kijkend naar de camera. De afbeelding lijkt een uitnodiging te zijn voor de masterclass Grip op Veranderen, waarbij deelnemers worden aangemoedigd om plaats te nemen.

Voordelen van Kleine Groepen

De Masterclass wordt bewust in kleine groepen gegeven om verschillende voordelen te bieden: deelnemers ontvangen meer persoonlijke aandacht en begeleiding, er is meer ruimte voor interactie en het opbouwen van waardevolle netwerkrelaties, en er is volop gelegenheid voor diepgaande discussies en het uitwisselen van ervaringen

Prijs

Voor deelname aan de Masterclass “Grip op Veranderen” bedraagt de investering €875 per deelnemer. Dit geeft je toegang tot de Masterclass, werkboek/naslagwerk, de lunch, en een unieke kans om te netwerken met gelijkgestemden. Neem je een collega of relatie mee? Dan ontvangen jullie beiden 10% korting!

Voor wie?

Deze Masterclass is voor iedereen die betrokken is bij en (mede-)leidinggeeft aan veranderprocessen binnen een organisatie. Of je nu een directielid, manager, programma manager, projectleider bent of werkt in de frontlinies van verandering, als je vooruitgang en innovatie in je organisatie wilt stimuleren, ben je welkom.

Reserveer je plek nu!

Ontdek hoe jij je organisatie efficiënter, effectiever en empathischer kunt transformeren. Schrijf je in en ervaar de impact van verbeterd verandervermogen.

Reserveer je plek nu!

Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail met details over de locatie en parkeermogelijkheden. Twee weken voor de gekozen datum sturen we een factuur voor de betaling. We kijken ernaar uit je binnenkort te verwelkomen bij de Masterclass “Grip op Veranderen”.

Let op: Wil je een introducee meenemen en gebruik maken van de 10% korting? Dit kan via de link in de bevestigingsmail.