Onze unieke methodiek

Methodiek

Een Business Fitscan bestaat uit 4 samenhangende stappen. Deze zijn ontwikkeld op basis van onderzoek, praktijkervaring en behaalde successen.
Een Business Fitscan gaat niet inhoudelijk over de verandering maar over de kans om de verandering succesvol door te voeren.
De Business Fitscan drukt veranderVermogen van een eenheid uit in één cijfer als een Key Performance Indicator. Dat biedt 3 belangrijke voordelen. Ten eerste wordt de positie vastgesteld en is het een startpunt voor verbeteringen. Ten tweede wordt het vergelijkbaar bijvoorbeeld met de branche of onderling per afdeling en Business Unit. Dit levert interessante stuurinformatie op. En tot slot is het veranderVermogen volgbaar in de tijd en kunnen zo de effecten van maatregelen worden gemeten.
Organisatie veranderVermogen heeft grote impact. Het is dus altijd van belang om hierin te investeren. Investeer in de Business Fitscan als je wilt bouwen aan een gezond en duurzaam veranderVermogen van de organisatie. De scan kan worden ingezet ter voorbereiding van een gepland veranderproces/programma. Het vergroot de slagingskans. Bij veranderprocessen/programma’s die minder goed lopen, zal een scan het veranderVermogen van de organisatie vergroten en daarmee ook de kans van slagen.

Meten Net Change Factor©

We meten gevalideerd, concreet en objectief het veranderVermogen. Hierdoor wordt snel duidelijk wat goed en minder goed is ontwikkeld.

Bespreken en interpreteren

De resultaten worden gezamenlijk besproken en de meest impactvolle bevindingen worden verzameld en omgezet in beleid.

Handelen

In deze stap wordt het beleid omgezet in concrete acties, gericht op het vergroten van het succes van de verandering.

Monitoren, leren & verbeteren

Het vergroten van Organisatie veranderVermogen is een leerproces. Door de effecten van de maatregelen te monitoren, ontstaat er een leer- en verbetercyclus, waardoor het veranderVermogen duurzaam en structureel beter wordt

Partner worden?

Partners kunnen de producten en diensten van Business Fitscan onder eigen label voeren. Daarmee is het een onderdeel van het aanbod van de partner en wordt het een integraal onderdeel van de dienstverlening van de betreffende partner.

Self Assessment

In onze online omgeving stellen we een overzichtelijk rapport op na het invullen van de self assessment. Je krijgt direct jouw Net Change Factor©, onze bevindingen en een praktische vergelijking met de scores uit onze Benchmark.

Meer informatie over de methodiek aanvragen

Neem contact met ons op